Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron podsmażany z kiełbasą surową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron ugotowany
kiełbasa polska surowa
ser biały

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron podsmażany z kiełbasą surową

SKŁADNIKI:

makaron ugotowany ( u mnie małe kolanka) - 200g,
kiełbasa Polska surowa (Biegun) - 2 pętka (ok 200g),
cebula,
ser biały ( u mnie Wiedeński) - kawałek wielkości cebuli,
czosnek - ząbek,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę i czosnek obrać, umyć i osuszyć, makaron w razie potrzeby wymieszać, aby nie był sklejony. Kiełbasę oraz cebulę drobno pokroić. Postawić patelnię na rozgrzanym palniku, wrzucić pokrojoną kiełbasę. Kiedy z kiełbasy wytopi się tłuszcz, dodać pokrojoną cebulę i czosnek, smażyć często mieszając do zeszklenia cebuli. Dodać makaron, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Krótko podsmażyć, aż makaron będzie gorący. Przełożyć do półmisków i posypać pokruszonym białym serem. Można posypać świeżym koprem lub natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 24.12.2011 14:25
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak