Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą marchewkową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

Biszkopt
jajko 4
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
mąka pszenna 1 szkl.

Masa marchewkowa

sok marchwiowy 1 l
margaryna 3/4 kostki
budyń śmietankowy 3 szt.
cukier 2 łyżki

Masa śmietanowa

śmietana kremówka 1/2 l
herbatniki
alkohol
polewa czekoladowa
Żelatyna wieprzowa Prymat
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą marchewkową

Białko ubić na sztywno, dodać cukier, miksując dodać żółtka. Mikser przestawić na małe obroty, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wyłączyć mikser dodać olej i aromat, przemieszać. Wylać ciasto na foremkę i upiec (30-35 min w temp. 160 st C).
Na soku marchwiowym ugotować budyń dodając cukier. Do gorącej masy dodać margarynę. Dobrze rozprowadzić łyżką, tak aby się połączyły. Gorącą masę wylać na ostudzony biszkopt.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Kremówkę ubić z proszkiem śmietanowym, dodać przestudzoną żelatynę i wymieszać. Wyłożyć na ostudzone ciasto.
Na wierzchu ułożyć herbatniki maczane w alkoholu i polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 31.03.2012 00:22
dobre
ronald88 11.08.2011 10:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak