Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodki ryż z cynamonem i cukrem pudrem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 300 gram
mleko 1 litr
cukier puder 300 gram
masło lub margaryna 40 gram
żółtko jajek 4 szt.
skórka cytrynowa 1 łyżka
skórka z pomarańczy 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat do smaku
sól 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Słodki ryż z cynamonem i cukrem pudrem

Ryż ugotować na mleku z solą. Gdy już bedzie miekki zdjąć z ognia, dodać skórki z cytryny i pomarańczy, rozbite żółtka, cukier puder, miękkie masło lub margarynę (najlepiej pokroić je nożem, przed dodaniem do potrawy - łatwiej je bedzie wymieszać). Wszystkie skł. połączyć ze sobą. Przełożyć do garnka, chwile gotować, aż żółtka się zetną. Przełożyc do miseczek, posypać cynamonem. Gdy troche ostygną, wstawić do lodówki na 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak