Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z opieniek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki o,5 kg
śmietana
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z opieniek

Oczyszczone grzybki obgotowujemy we wrzącej wodzie ok 30 min.
śmietanę mieszamy z rozpuszczoną w jednej szklance kostką rosołową (lub grzybową) dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, przyprawiamy do smaku pieprzem, sól może być już nie potrzebna. do powstałego sosu dodajemy gzrybki dusimy razem ok 10 min. Podajemy z kaszą ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 04.02.2013 19:04
super
Ada-Gaba 18.11.2012 12:59
dobre
Adamorek 28.05.2012 09:13
bardzo lubię
ilka_86 06.04.2012 19:14
fajny przepis
kriso 23.03.2012 21:42
fajny przepis
paula99926 16.02.2012 11:23
pyszny :)
paula99926 16.02.2012 11:23
pyszny :)
Izabela28 11.02.2012 20:28
lubię sosy grzybowe; obojętnie z jakich są grzybków:)
aleksa123 08.01.2012 18:08
lubię
mic 04.12.2011 14:27
moja mama robi smaczny
aacaac 18.11.2011 10:53
lubię opieńki
Aneta2604 03.11.2011 19:10
bardzo fajny przepis
Katarzyna74 02.11.2011 16:31
same dobre rzeczy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak