Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hot dog

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 2 sztuki
masło wg uznania
majonez wg uznania
parówki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Hot dog

2 parówki przecinamy na pól i potem połówki wzdłuż na pól. Wkładamy do rondelka z woda i gotujemy. Bułki wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut. Kiedy wyłożymy je smarujemy masłem po 2 stronach. Kładziemy na nie 4 części parówki i polewamy majonezem. Popijać herbatką :).
Można również zrobić w wersji bez pieczenie bułek. Też dobre :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 22.03.2011 20:19
super
Juleczka20 22.03.2011 04:35
ja takie lubie
justyna111 25.09.2010 14:06
apetyczne
iwa643 25.09.2010 13:48
super ,pycha
Lidia11 25.09.2010 11:58
fajne
SmakolykiJoanny 23.09.2010 07:29
Ja robię w podłużnych paluchach chodogi kazdy ma inny sposób
pioge7 05.07.2010 09:35
a co napisałem w ostatnich dwóch zdaniach ? że można robić też bez pieczenia. I to jest właśnie taki przykład. A w środku jest parówka, a nie wędlina. I do hot dogów tez może być bułka, w wielu miejscowościach tez jadłem w różnych zajazdach właśnie hot dogi w bułkach a nie podłużne, sprawdź co piszę pierwsze a potem komentuj
bernika 04.07.2010 12:33
chacha to ma byc hot dog? ciekawe ze zdjecie przypomina zwykła bułke z wedlina. nie ma sladu na niej ze jest w srodku parowka i ze bułka jest przypieczona! poza tym hot dog to bulka podluzna. i to co podajesz neima z ta nazwa nic wspolnego.
gosia47-47 29.06.2010 15:47
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak