Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imieninowa kolacja

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 400 g
kapusta biała 6 liści
wino czerwone wytrawne 1/4 szkl
kostka rosołowa 1
sos tabasco 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
Kminek mielony Prymat do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
sól do smaku
pieczarki 200 g
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Imieninowa kolacja

Polewwiczki natrzej mieszaniną oliwy, sosu tabasco, wina, kminku, imbiru i czosnku zmiażźdzonego z 1/4 łyżeczki soli. Odstaw do lodówki na dobę. Każdą polędwiczkę pokrój na 3 częsci. Zawiń w sparzone liście kapusty. Obwiąż nitką. Podlewaj bulionem z rozpuszczonej kostki. Uduś w piekarniku w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem pieczarek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 25.09.2011 09:33
super
ronald88 25.09.2011 09:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak