Klopsiki mielone z pieczarkami

Klopsiki mielone z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 dag
  • pieczarki

    1 kg
  • cebula

    2
  • jajko

    1
  • bułka tarta

  • sól i pieprz

  • majeranek

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i majeranek wedle uznania oraz 1 cebulkę wcześniej przysmażoną na patelni (nie zarumienioną). Z mięsa wyrabiamy malutkie klopsiki, obtaczamy je w bułce i przysmażamy na patelni.
W między czasie przygotowujemy pieczarki. Kroimy je na mniejsze części i dodajemy do nich cebulę przysmażoną na oleju oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem smażymy aż do wyparowania soku. Łączymy z wcześniej usmażonymi klopsami.
Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

13.01.2013 08:38
pycha

Joanna108

03.05.2012 09:49
podoba mi się

Magda60

22.05.2011 22:28
super

m1monika

22.05.2011 15:31
fajne :-)

Olaa

17.05.2011 08:32
pyszne

aranka

23.02.2011 15:10
fajne

Ania67

21.02.2011 14:56
Świetne

wiola28a

31.01.2011 00:00
pycha

mala2021

30.01.2011 20:58
super

gacopierz23

27.01.2011 20:07
smaczne z tymi pieczarkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat