Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pakieciki z serem i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
pieczarki 30 dag
jajko 3 szt.
cytryna 1/2 szt.
majonez 5 łyżek
olej do smażenia
gałka muszkatołowa Prymat do smaku
sól do smaku
ser żółty 10 (maślany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pakieciki z serem i pieczarkami

Schab pokroić na plastry. Rozbić, posypać gałką muszkatołową mieloną i białym pieprzem. Ułożyć na talerzu jeden na drugim i wstawić do lodówki na 4 godziny.

Pieczarki oczyścić, pokroić na plastry i przełożyć na patelnię. Posypać solą, czarnym pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Smażyć 10 minut na odrobinie oleju. Przestudzić.

Wyjąć mięso z lodówki. Każdy plaster oprószyć solą i posmarować majonezem. Na połowie każdego plastra ułożyć po porcji pieczarek i kawałku sera maślanego. Złożyć na połowę, spiąć pakiecik wykałaczką i panierować w jajku oraz bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 15.11.2011 06:49
Uwielbiam połączenie mięsa i pieczarek
sylwia / sytofala 02.11.2011 13:44
oj chętnie bym zjadła
Ewa95 29.10.2011 15:38
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak