Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulaszowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa pół kg
ziemniaki 4 sztuki
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
sos pomidorowy 1 łyżka
mąka 4 łyżeczki
kalafior 20 dag
cebula 1 sztuka
papryka 1 sztuka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gulaszowa

Mięso pokroić w kostkę, zalać bulionem i gotować, doprowadzając do wrzenia. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. 3 łyżeczki masła stopić, zeszklić na nim cebulę i czosnek i dodać do mięsa. Ziemniaki obrać z mundurków, pokroić w kostkę, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Gdy mięso będzie miękkie dodać ziemniaki, paprykę, różyczki kalafiora i po ok. 15 minutach sos. Gotować przez chwilę a potem przyprawić. Z pozostałego masła i mąki przygotować zasmażkę, zalać zupę. Posypać zieleniną przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 22.12.2011 07:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak