Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granatowa bomba

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

granat 1 szt
jogurt naturalny 1 szklanka
cukier puder 5 łyżek
galaretka 1 opakownie

Przepis i sposób przygotowania na: Granatowa bomba

Kroki postępowania

1
Owoc granatu umyć i obrać. Pesteczki oddzielić od białych części.
Krok 1 - Granatowa bomba foto
2
Galaretkę (najlepiej czerwoną) przygotować w jednej szklance wody i ostudzić. pestki granatu zmiksować i połączyć z jogurtem, galaretką i cukrem pudrem. Jeżeli zależy wam na idealnie gładkiej konsystencji należy masę przecedzić.
Krok 2 - Granatowa bomba foto
3
Przelać do foremek, małych szklaneczek lub foremki silikonowej. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Krok 3 - Granatowa bomba foto
4
Podawać udekorowane jogurtem i pestkami granatu. Smacznego!!
Krok 4 - Granatowa bomba foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 29.10.2011 23:15
super
Magdalena67 29.10.2011 15:03
Piękne!
Dorota76 29.10.2011 14:29
super
BernadettaP 29.10.2011 10:02
fajne foremki masz :-)
Anna146 29.10.2011 09:04
fajny pomysł na granaty
ziutula
ziutula 29.10.2011 01:28
taki granat to bym zjadła...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak