Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Under the rainbow

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 350 ml
mleko 250 ml
cukier puder 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
cukier waniliowy 3 łyżeczki
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce
winogrona

Przepis i sposób przygotowania na: Under the rainbow

Kroki postępowania

1
Blat biszkoptowy przyciąć do wymiarów tortownicy.
Krok 1 - Under the rainbow foto
2
Żelatynę namoczyć w jak najmniejszej ilości zimnej wody. Zostawić by napęczniała. Mleko wymieszać ze śmietaną, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Postawić na małym ogniu. Dodać namoczoną żelatynę i dobrze wymieszać. Masę mocno podgrzać ale nie gotować! Podzielić na kilka części i do każdej dodac kilka kropel innego barwnika. Im więcej kolorów tym lepiej.
Krok 2 - Under the rainbow foto
3
Masę zostawić by lekko stężała. Nakładać na przygotowany biszkopt na przemian.
Krok 3 - Under the rainbow foto
4
Na masie ułożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie oraz winogrona. Wstawić do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotować galaretki. Cytrynową normalnie, a truskawkową w 1 szklance wody. Truskawkową galaretkę nałożyć na ciasto gdy już zacznie tężeć tak by była nierówna. Zalać cytrynową galaretką.
Krok 4 - Under the rainbow foto
5
Wstawić do lodówki na kolejną godzinę. Smacznego!!
Krok 5 - Under the rainbow foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 05.09.2012 13:09
Pięknie wyszło to ciasto.
annagebalska 14.08.2012 10:57
ciekawy przepis
mela251
mela251 28.02.2012 09:14
super
BernadettaP 29.10.2011 10:06
ja zawsze piekę swój biszkopt- nie ma problemu z przycinaniem i ciasta są smaczniejsze :-)
Anna146 29.10.2011 09:05
super kolorowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak