Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w folii

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1/3
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
cytryna 2
sól cytrynowa
pieprz
ząbek czosnku 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w folii

Dwa filety z pstrąga oczyszczamy i suszymy. W następnej kolejności posypujemy przyprawą do ryb, solą cytrynową oraz pieprzem. Chwilę czekamy, aby ryba przeszła smakiem przypraw. Filety rybne kładziemy na folię. Filety polewamy sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Drugą cytrynę myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na plasterki i obkładamy nią ryby. Ząbki czosnku obieramy, dzielimy na mniejsze części i również obkładamy nimi filety. Natkę pietruszki myjemy, kroimy i dajemy na rybę. Filety rybne smarujemy masłem i zawijamy w folie. Pieczemy ryby w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 31.10.2011 06:08
pycha
pioge7 29.10.2011 06:19
robię też podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak