Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 1/2
pierś z kurczaka 1
pomidor 1
kapusta pekińska 1/2
ogórek 1
przyprawa do kebaba
majonez 3 łyżka
mąka 1 szklanka
oliwa 2 łyżki
olej do smażenia
sól 1 łyżeczka
woda 1/3 szklanka
ketchup 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab

Ciasto:
Mąkę, wodę, sól i oliwę dobrze mieszamy i ugniatamy ciasto. Ugniecione ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy na okrągłe ciasto kebabowe. Ciasto smażymy na patelni z dwóch stron.

Farsz:
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, Pokrojoną pierś z kurczaka posypujemy przyprawą do kebaba. Odstawiamy na chwilę, aby pierś przeszła przyprawą. Kawałki piersi podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pomidory i ogórki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Warzywa mieszamy z przysmażonym mięsem i dodajemy ketchupu i majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowy farsz nałożyć na naleśniki i złożyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 14.11.2011 09:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak