Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chruścik lany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
mąka pszenna 10 dag
mleko 3/4 szkl.
cukier waniiowy 1 op.
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Chruścik lany

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z mąką i cukrem waniliowym, dodając tyle mleka aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Białka ubić na pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.Wlewać partiami przez lejek na gorący olej, Zrumieniony chruścik wyjmować i osączyć z nadmiaru tłuszczu, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 06.05.2012 12:16
bardzo lubię
rosik93 11.08.2011 23:09
mniam
iwona332 25.09.2010 10:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak