Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
jajko 2 szt.
spirytus 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
sól szczypta
tłuszcz 1 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: faworki

z podanych składników zagnieść ciasto na jednolitą masę odstawić na pół godziny po tym czasie cienko wałkować i kroić radełkiem lub nożem paski przecinać w środku i przewijać w rondlu rozgrzać smalec z olejem i piec na jasnozłoty kolor wykładać na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu,po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 02.01.2013 17:26
uwielbiam
IlonaAlbertos 31.12.2012 00:23
Będę musiała zrobić :) Akurat teraz jest idealna pora na faworki :)
Natalia/tubisiek 06.10.2012 14:04
uwielbiam :)
Wafelek2601 19.09.2012 08:33
moje ulubione
Motorek 19.08.2012 13:55
smaczne
IKrakowianka 30.10.2011 20:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak