Glazura cukrowo- bialkowa gotowana

Glazura cukrowo- bialkowa gotowana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    300 g
  • woda

    130 cm3
  • ocet

    5 cm3
  • białka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować syrop z cukru i wody.Ubić piane z białek.Do piany wlewać cienkim strumieniem gorący syrop, ciągle obijając.Piane ubijać nad para, aż będzie się odrywała od trzepaczki.Gorąca smarować wypieki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

18.09.2010 15:46
super

Przemek4

30.07.2010 00:22
Przydatne do wypieków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat