Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki z kaszą jęczmienną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
marynata czosnkowa 1 łyżka
skrobia kukurydziana 1 łyżka
marynata 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
kolendra 1 łyżka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki z kaszą jęczmienną

Mięso pokroić w dużą kostkę, przełożyć do miski, doprawić marynatą czosnkową i marynatą do mięs z gorczycą i kolendrą, dolać 2 łyżki oliwy, wymieszać całość i wstawić na noc do lodówki.Na drugi dzień obsmażyć mięso na patelni grillowej. Podlać wrzącą wodą, dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać 1 łyżkę skrobi wymieszanej z małą ilością wody, zagotować aż sos uzyska odpowiednią gęstość. Podawać z kaszą jęczmienną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 29.10.2011 09:58
super
Janek1 28.10.2011 19:50
ja też:)
pacpaw 28.10.2011 19:37
taki gulasz to mogę codziennie zajadać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak