Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladka z indyka z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt.
cebula
szczypior 1 pęczek
orzechy włoskie garść
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
borówka do mięs 2 łyżki
jabłka 2 szt.
śmietana słodka 1/2 szkl.
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: roladka z indyka z jabłkami

mięso opłukać pokroić na cztery płaskie kotlety i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa oprószyć solą i pieprzem,jabłka umyć obrać i rozdrobnić,orzechy włoskie posiekać,cebulę obrać i pokroić w małą kostkę,szczypiorek umyć i posiekać wszystkie składniki oprócz mięsa dokładnie połączyć ze sobą a następnie układać farsz na przygotowanym mięsie i zawijać roladki spiąć wykałaczką lub zawinąć bawełnianym sznurkiem,na patelni rozgrzać olej z masłem i kłaść na gorący tłuszcz gdy mięso się lekko przyrumieni zlać nadmiar tłuszczu i podlać śmietanką dodać borówki oprószyć papryką i doprawić do smaku dusić do miękkości,podawać danie z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 31.07.2012 17:03
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak