Barszcz czerwony czysty

Barszcz czerwony czysty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kosci lub wywar jarski

    2 litry
  • grzyby suszone

    5 g
  • buraki ćwikłowe

    1000 g
  • cebula

    150 g
  • kwas buraczany

    300 g
  • cukier

    10 g
  • czosnek

    5 g
  • natka pietruszki

    10 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć, namoczyć i oddzielnie ugotować. Buraki i cebule oczyścić , pokroić w plastry. Zalać warzywa gorącym, przecedzonym wywarem, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, czosnek i gotować k 3 minut . Odstawić na półgodziny , po czym odcedzić uzyskany wywar.Wywar z buraków połączyć z wywarem z grzybów dodać kwas buraczany. Doprawić barszcz sola i cukrem.Podczas porcjowania dodać natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

08.01.2011 00:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat