Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka drobiowa z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątroba drobiowa 30 dkg.
mąka 2 łyżki
sól i pieprz
cukier
Majeranek suszony Prymat
ryż 1 woreczek
sok z cytryny
olej do smażenia
jabłko winne 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka drobiowa z jabłkiem

wątróbki umyć oczyścić z błon,większe kawałki przekroić na połowę posypać pieprzem i oprószyć mąką,rozgrzać olej i wrzucić wątróbki upiec na rumiano,jabłka umyć (nie obierać) przekroić na ćwiartki usunąć gniazda nasienne skropić sokiem z cytryny a następnie podsmażyć na tłuszczu którym piekły się wątróbki oprószyć solą,cukrem i majerankiem,układać w naczyniu żaroodpornym najpierw warstwę wątróbki,oprószyć solą i majerankiem przykryć jabłkami i zapiec w piekarniku ok.15min.w temp.180st.podawać wątróbki zaraz po wyjęciu z piekarnika z ugotowanym ryżem na sypko i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.03.2014 16:04
smaczny obiad
Motorek 29.09.2012 09:18
pycha
Angelika10 22.05.2012 09:34
Pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak