Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
Majeranek suszony Prymat
sól
mąka
olej do smażenia
karp świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony.

Kroki postępowania

1
Rybę oskrobać, wypatroszyć, wyczyścić i umyć. Pokroić na kawałki.
Krok 1 - Karp smażony. foto
2
Rybę nasolić, posypać pieprzem, majerankiem i wymieszać z cebulą. Odstawić na 2 godzinki.
Krok 2 - Karp smażony. foto
3
Obtoczyć w mące.
Krok 3 - Karp smażony. foto
4
Smażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 4 - Karp smażony. foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Karp smażony. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 19.11.2012 19:56
zawsze smaże rybę z cebulą. Nie wyobrażam sobie lepszego dodatku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak