Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki cabulowe z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4
ząbki czosnku 2
cebula 2
sól, pieprz, chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki cabulowe z kurczaka

Mięso umyć, oczyścić, osolić. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Mięso ułożyć w rondlu na którego dno wlać ok. ¼ szklanki wody. Ułożone mięso oprószyć ostrą papryką, pieprzem, obłożyć czosnkiem. Na wierzchu ułożyć cebulę i rodzynki. Dusić pod przykryciem ok. 1 godziny i 10 minut. Uduszone mięso przełożyć wraz z powstałym sosem, cebulą i rodzynkami do naczynia żaroodpornego i zapiekać na złoto ok. 35-45 minut w temp. 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak