Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiszenie zuru

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 250 gram
woda letnia 1 litr
chleb razowy 1 skórka

Przepis i sposób przygotowania na: kiszenie zuru

Mieszamy make z przegotowana ciepla woda.Przelewamy do sloja,na wierzch kladziemy skorke chleba razowego.Odstawiamy w cieple miejsce na 24-48 godzin.Przelewamy do wyparzonych butelek.Zur mozna przechowywac do 2 tygodni w chlodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 02.01.2011 17:22
przyda się fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak