Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 g
cukier puder 240 g
jajko 4 szt.
margaryna 200 g
brzoskwinie 500 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: tort brzoskwiniowy

Do mąki dodać proszek do pieczenia i wymieszać, dodać tłuszcz i posiekać. Dodać cukier i jaja i lekko zagnieść; ciasto powinno być gładkie. Podzielić ciasto na dwie nierówne części, większą część ciasta rozłożyć na dnie i bokach blachy. Grubość ciast powinna wynosić jeden centymetr. Na cieście ułożyć umyte i dobrze osączone owoce i posypać tartą bułką. Pozostałą część ciasta zagęścić mąką przez obfite podsypywanie w czasie wyrabiania. Ciasto powinno mieć taką konsystencje, aby można było je zetrzeć na tarce o dużych otworach. Starte ciasto sypie się na owoce przykrywając je dokładnie. Gotowy tort wstawić do piekarnika na 40 minut. Podawać na ciepło posypany cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 30.10.2011 22:33
co tu dużo pisać - pyszności
ronald88 30.10.2011 19:29
wow
ronald88 30.10.2011 19:28
wow
ronald88 30.10.2011 19:28
wow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak