Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki faszerowane kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 5 szt.
kurki 25 dag
cebula 1 szt.
kiełbasa 10 dag
ryż ugotowany 2 łyżki
jajko 1 szt.
sól
pieprz
zielenina
bazylia
tłuszcz
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana ½ szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki faszerowane kurkami

Obrać kurki i cebulę, wypłukać, pokroić drobno, podsmażyć na tłuszczu, wystudzić. Wymieszać z ryżem, jajkiem, pokrojoną kiełbasą. Doprawić do smaku, dodać posiekaną zieleninę. Umyć ogórki obrać ze skórki, usunąć pestki, napełnić farszem. W rondelku rozgrzać tłuszcz, poukładać ogórki oprószyć bazylią, dusić pod przykryciem ok. 20 minut, podlewając w miarę potrzeby rosołem. Sos zagęścić śmietaną rozmieszaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.05.2012 08:22
uwielbiam kurki
justyna54 02.01.2012 19:46
jeszcze takich nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak