Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy z mazowsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaku ugotowane 1 kg
ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 3 łyzki
mięso mielone 30 dag
boczek 20 dag
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy z mazowsza

ugotowane ziemniaki zmiel. surowe zetrzyj i odciśnij. dołóż do tego zmielone ziemniaki i mąke,posól do smaku i wymieszaj.
Mieso bułkę tartą,jajo i posiekaną cebulę wyrób,przypraw.Z masy ziemniaczanej formuj krążki nakładaj po porcji farszu oklej ciastem i rób pyzy.
Pyzy wrzuć na osolony wrzątek i gotuj około 30 min.boczek potnij w kostkę wysmaż a skwarki połóż na pyzy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.10.2011 10:09
robię bez tartej bułki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak