Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto amoniakowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier puder 1 szkl
sok z cytyny
margaryna 1 szt
jajko 2 szt
mleko 2 łyż
amoniak 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto amoniakowe

amoniak rozpuszczamy w mleku i dodajemy do przesianej mąki. Wszystko razem zagniatamy na ciasto. Można podzielić na dwie lub trzy części piec w temp 180c ok 20 min przełożyć dowolną masa. Ja przekładam gorąca masą budyniową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.08.2012 20:04
super
monika154 09.11.2011 16:21
super
treonina 28.10.2011 12:25
gdyby tylko zapach amoniaku nie był taki intensywny podczas pieczenia ciasta...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak