Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona galaretka z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
żurawina 1 słoik
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
pieprz 6 ziaren
przyprawa kucharek do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona galaretka z indyka

piersi z indyka zalej wodą i zagotuj. Powstały wywar gotuj przez około godz do momentu aż wyparuje z niego 1/3 wody. Żelatyne rozpusc w wodzie gdy wystygnie wlej ja do wywaru i wymieszaj.powstały rosół połącz z żurawiną i odstaw do wystygnięcia. Mięso z rosołu pokrój w kostkę i połącz z tężejącą galaretką.Galaretke wylej do formy wyłożonej folia spożywczą i odstaw do lodówki na co najmniej 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak