Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi.

Mąkę wyrobić z wodą, dodać jajko i garść soli. Ugniatać, a następnie rozwałkować i wycinać pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.05.2012 20:57
takie ciasto do gwarancja udanych pierogów
Mysiunia 30.10.2011 11:56
a ja zawszę dodaję jajko i letnią wodę i nie są twarde - mam tylko nieco inne proporcje, ale pierogi są smaczne:)
Izabela/bella81 28.10.2011 11:38
dziękuję za radę :) pierogi z takiego ciasta gotuję ok.20 minut i też nie są twarde...
SmacznaPyza 28.10.2011 09:51
nie dodaję jajka do ciasta na pierogi bo jest wtedy twardawe - zagniecione z samej mąki i bardzo ciepłej wody jest mięciutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak