Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do sarniny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet balsamiczny 2 łyżki
oliwa 4-5 łyżek
musztarda dijon 2 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat 8 ziaren
miód 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren
ketchup łagodny 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do sarniny

Owoc jałowca lekko rozgniatamy, dodajemy chili, musztardę, ocet balsamiczny, oliwę, ketchup oraz miód. Dokładnie mieszamy. Dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe, mieszamy. Gotowe. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2012 17:37
Nie jadłam tego mięsa, a marynata o.k.
pacpaw 28.10.2011 19:20
najbliżej sarny jadłem wędlinę z daniela
iziona 28.10.2011 09:37
Jeszcze nie miałam okazji skosztować tego mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak