Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus na czerwono

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kuskus 0,5 szklanki suchego
cebula czerwona 1 mała
papryka czerwona 1/2 małej
masło klarowane 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus na czerwono

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym.
Krok 1 - Kuskus na czerwono foto
2
Dodajemy pokrojoną w drobne paski paprykę.
Krok 2 - Kuskus na czerwono foto
3
Kuskus przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodajemy do warzyw, chwilę razem smażymy, doprawiamy kucharkiem i pieprzem.
Krok 3 - Kuskus na czerwono foto
4
Podajemy gorący.
Krok 4 - Kuskus na czerwono foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 03.02.2012 18:53
do spróbowamia
Jarlin 22.01.2012 19:21
pycha
BernadettaP 23.11.2011 21:23
Ja kuskus podaję głównie do mięs, zamiast ziemniaków czy ryżu, ale na slodko też może być :)
pacpaw 23.11.2011 21:09
kuskus rzadko jadam, jakoś się utarło, że nie wiem do czego go dodawać - gulasze głównie robię z jęczmienną, dania na słodko z ryżem, a kuskus?
pacpaw 23.11.2011 21:09
kuskus rzadko jadam, jakoś się utarło, że nie wiem do czego go dodawać - gulasze głównie robię z jęczmienną, dania na słodko z ryżem, a kuskus?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak