Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoski serniczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ricotta 250 g
kanapkowy ser śmietankowy 450 g
jajko 4
żółtko jajek
cukier 200 g
mąka 40 g
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Włoski serniczek

Najpierw musimy przygotować sobie 4 foremki w kształcie serduszka , albo jedna duża też w kształcie serca. Formę lub foremki wysmarować masłem i posypać bułką tartą i odstawić . Ser i serek śmietankowy przekładamy do miseczki dodajemy cukier , mąkę , aromat jajka i żółtko i to musimy zmiksować , tą masę przekładamy foremki lub foremek i pieczemy godzinę w 170 st zimne już ciasto schładzamy w lodówce a przed podaniem dekorujemy owocami najlepiej świeżymi lub konfiturą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.01.2014 13:42
fajne ciacho
Katarzyna/kate1980 29.10.2011 21:03
super
jolita 29.10.2011 07:52
mniam
jolita 29.10.2011 07:52
mniam
Iwusia 28.10.2011 23:11
zapowiada się bardzo smacznie
SyMiki 28.10.2011 20:15
pyszne
artur7 28.10.2011 10:48
tajne
rutynka 28.10.2011 09:10
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak