Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowo- boczkowa jajecznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 5 dag
kiełbasa swojska 5 dag
cebula 1 mała
cukinia 10 dag
jaja 3 szt
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowo- boczkowa jajecznica

Kroki postępowania

1
Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę, przesmażamy na suchej teflonowej patelni.
Krok 1 - Cukiniowo- boczkowa jajecznica foto
2
Dodajemy pokrojoną w strobną kostkę cebulę.
Krok 2 - Cukiniowo- boczkowa jajecznica foto
3
Z cukinii usuwamy miękki miąższ, kroimy w średnią kostkę, dodajemy do boczku i cebuli, lekko solimy i chwilę dusimy pod przykryciem.
Krok 3 - Cukiniowo- boczkowa jajecznica foto
4
Wbijamy jajka, doprawiamy pieprzem. Mieszamy delikatnie dopiero, gdy białko będzie prawie ścięte.
Krok 4 - Cukiniowo- boczkowa jajecznica foto
5
Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Cukiniowo- boczkowa jajecznica foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.01.2012 09:06
pyszne śniadanko !
Jarlin 28.10.2011 17:55
Ależ apetycznie wygląda !
Beatris 28.10.2011 11:21
Bardzo lubię jajecznicę z cukinią. A jeszcze z dodatkiem boczku (najlepiej wędzonego)... pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak