Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolczochy nadziewane mięsem kraba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kolczochy jadalne 2
woda
sól
pieprz
mięso kraba 140 g
ricotta 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kolczochy nadziewane mięsem kraba

Kolczochy po gotowaniu przez pół godziny odstawiamy do ostygnięcia. Po przekrojeniu na pół wydrąż łyżką. Miąższ kroimy na małe kawałki, by następnie wymieszać z rozdrobnionym mięsem kraba, posiekanym estragonem i 40 g sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Napełniamy tym nadzieniem połówki kolczochów. Na wierzchu posypujemy pozostałym serem. Wstawiamy do piekarnika wcześniej nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 16.03.2012 11:28
zawsze zastanawiają mnie smaki takich tropikalnych owoców i warzyw, które u nas trudno dostać, fajny przepis :)
SmacznaPyza 28.10.2011 09:55
co to w ogóle jest ten kolczoch? przydałoby się wyjaśnić bo nie sądzę aby wszyscy wiedzieli
Mariusz10 27.10.2011 23:11
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak