Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salatka galicyjska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 3 lyzki
oliwa 3 lyzki
sól i pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: salatka galicyjska

Jajka obieramy,oddzielamy zoltka od bialek.Bialka przecieramy pzrze sito a zoltka siekkamy.Cebule obieramy,pluczemy i siekamy bardzo drobno.Sparzemy wrzatkiem i odciskamy z plynu.Zoltka,biakla i cebule mieszamy z majonezemi oliwa.Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.Podajemy do wedlin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janko 10.04.2012 20:14
fajne
Karolcia12 17.02.2011 21:29
takiej sałatki jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak