Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka w sosie ciemno pietruszkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 60 dkg
kostka do mięs 1 szt
kostka do sosów 1 szt
pietruszka świeża siekana 3 łyzki
papryka mielona do smaku
pieprz
bazylia do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
woda 0.5 szklanki
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka w sosie ciemno pietruszkowym

Serduszka gotujemy do miękkości,po ugotowaniu odkrajamy od nich białe końcówki i przecinamy na połówki,zalewamy wodą i znowu gotujemy z kostką do mięsa i sosów. Przyprawiamy papryką mieloną,bazylią,solą i pieprzem do smaku,dodajemy również posiekaną pietruszkę. Do wody wsypujemy mąkę i mieszamy,(wsypujemy jej tyle aby zagęstnik był gęstości śmietany). Zakucamy z sosem i chwile jeszcze podgotowujemy. podajemy z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 29.04.2012 14:15
ciekawy przepis
Andysz 25.04.2012 21:16
rewelacja;)
halina17 28.10.2011 12:22
dobre danie
Juleczka20 28.10.2011 09:09
lubię serca
malaczarna23 28.10.2011 08:12
pyszne
gosia47-47 28.10.2011 07:51
mniam
agnieszka137 27.10.2011 22:48
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak