Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z mięsa mielonego z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
żółty ser 250 g
cebula 3 sztuki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka 1 pęczek
por 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z mięsa mielonego z serem

mięso przygotowujemy jak na kotlety mielone, doprawiamy. pora obieramy, przez chwilę obgotowujemy
mięso rozkładamy na folii do pieczenia w prostokąt (mięso powinno mieć grubość nie większą niż 1 cm
pora układamy na krótszym boku prostokąta, przycinamy, by miał taką samą długość. roladę zwijamy pomagając sobie folią i układamy ją na wytłuszczonej blasze,
wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 i pieczemy około 60 minut, pod koniec pieczenia układamy na roladzie plasterki sera i pieczemy do chwili aż sre się zrumieni
podajemy na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 28.10.2011 11:02
super
ronald88 28.10.2011 11:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak