Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kaczki z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 2 szt
masło 3 dag
migdały w płatkach 3 dag
sól 1 szczypta
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
mielona kolendra Prymat 2 łyżeczki
zmiażdżony czosnek 0,5 ząbka
cukier 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
grzyby leśne 40 oczyszczone

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kaczki z grzybami

Marynata: 3 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżeczki mielonej kolendry Prymat, ½ zmiażdżonego ząbka czosnku, 2 łyżki cukru

Przygotować marynatę: składniki marynaty połączyć i dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć mięso i wstawić do lodówki. Po 6 godzinach filety obrócić w marynacie i odstawić ponownie na 6 godzin do lodówki. Następnie wyjąć z zalewy, osuszyć, skórę ponacinać ostrym nożem i usmażyć na patelni, najpierw skórą do dołu, aby wytopił się tłuszcz. Następnie mięso przewrócić i smażyć z drugiej strony 8-12 minut, w zależności od wielkości fileta. Mięso powinno być w środku lekko różowe. Posypać migdałami, przyprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Pokrojoną pierś kaczki podawać z grzybami leśnymi duszonymi na maśle i sałatką z cykorii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 13.01.2011 15:55
lubię pierś
Babciagramolka 21.12.2010 09:07
Ba jeszcze gdyby tak można było kupic w każdym sklepie
Barbara55 26.08.2010 15:51
wyszukane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak