Pierś kaczki z grzybami

Pierś kaczki z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kaczki

    2 szt
  • masło

    3 dag
  • płatki migdałów

    3 dag
  • sól

    1 szczypta
  • oliwa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • mielona kolendra Prymat

    2 łyżeczki
  • zmiażdżony czosnek

    0,5 ząbka
  • cukier

    2 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • grzyby leśne

    40 oczyszczone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata: 3 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżeczki mielonej kolendry Prymat, ½ zmiażdżonego ząbka czosnku, 2 łyżki cukru

Przygotować marynatę: składniki marynaty połączyć i dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć mięso i wstawić do lodówki. Po 6 godzinach filety obrócić w marynacie i odstawić ponownie na 6 godzin do lodówki. Następnie wyjąć z zalewy, osuszyć, skórę ponacinać ostrym nożem i usmażyć na patelni, najpierw skórą do dołu, aby wytopił się tłuszcz. Następnie mięso przewrócić i smażyć z drugiej strony 8-12 minut, w zależności od wielkości fileta. Mięso powinno być w środku lekko różowe. Posypać migdałami, przyprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Pokrojoną pierś kaczki podawać z grzybami leśnymi duszonymi na maśle i sałatką z cykorii.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

13.01.2011 15:55
lubię pierś

Babciagramolka

21.12.2010 09:07
Ba jeszcze gdyby tak można było kupic w każdym sklepie

Barbara55

26.08.2010 15:51
wyszukane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat