Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kaczki z grzybami
Przygotować marynatę: składniki marynaty połączyć i dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć mięso i wstawić do lodówki. Po 6 godzinach filety obrócić w marynacie i odstawić ponownie na 6 godzin do lodówki. Następnie wyjąć z zalewy, osuszyć, skórę ponacinać ostrym nożem i usmażyć na patelni, najpierw skórą do dołu, aby wytopił się tłuszcz. Następnie mięso przewrócić i smażyć z drugiej strony 8-12 minut, w zależności od wielkości fileta. Mięso powinno być w środku lekko różowe. Posypać migdałami, przyprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Pokrojoną pierś kaczki podawać z grzybami leśnymi duszonymi na maśle i sałatką z cykorii.