Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon Berliński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 500 g
cukier
cytryna 1/2 szt
piwo pszenne 2 butelki
wino musujące 1 butelka
kostki lodu

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon Berliński

Truskawki opłukać ,pozbawić je szypułek,pokroić na ćwiartki i włożyć do misy,zasypać cukrem i odstawić,aż puszczą sok,obrać połówkę cytryny i wycisnąć z niej sok,piwo,wino musujące i sok z cytryny ostrożnie wlać do misy z truskawkami,dodać skórkę cytryny i pozostawić ją w misie na 10 minut,dosłodzić do smaku cukrem i podawać z kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak