Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree buraczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 6 szt.
masło 3 łyżki
mleko 3 łyżki
buraczki tarte 4 łyżki
lubczyk 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree buraczane

Do ugotowanych ziemniaków dodać masło, mleko (lekko podgrzane), buraczki tarte (jak ktoś lubi mogą być z chrzanem), oraz zioła. Wszystko starannie ugnieść. Podawać z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 26.02.2012 17:59
brzmi smacznie :)
pacpaw 09.11.2011 22:03
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak