smazona cebulka na boczku

smazona cebulka na boczku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebulka

    4-6 sztuk
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej

    do smazenia
  • boczek

    5-8 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej patelni podsmazamy pod przykryciem boczek,na malym ogniu.Troszke solimy.Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki lub piorka.Dodajemy do boczku i podsmazamy.Zalewamy 1/3 szklanki wody i dusimy pod przykryciem az zmieknie.Odczasu do czasu mieszamy.Doprawiamy do smaku.Podajemy na goraco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

21.04.2011 20:10
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat