Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smazona cebulka na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulka 4-6 sztuk
sól i pieprz do smaku
olej do smazenia
boczek 5-8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: smazona cebulka na boczku

Na rozgrzanej patelni podsmazamy pod przykryciem boczek,na malym ogniu.Troszke solimy.Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki lub piorka.Dodajemy do boczku i podsmazamy.Zalewamy 1/3 szklanki wody i dusimy pod przykryciem az zmieknie.Odczasu do czasu mieszamy.Doprawiamy do smaku.Podajemy na goraco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 21.04.2011 20:10
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak