Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowo-bakaliowe zawijaski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
mleczko kokosowe 1 puszka
woda 1/2 szklanki
rodzynki 1 garść
suszone śliwli 1 garść
suszone morele 1 garść
wiórki kokosowe 1 garść
liść limonki kafir 1 sztuka
miód 2 łyżki
cynamon Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
tortilla 2 sztuki
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowo-bakaliowe zawijaski

* ryż gotować w mleczku kokosowym i wodzie z dodatkiem miodu i pokruszonego listka limonki,
* owoce pokroić w kostkę (oprócz rodzynek),
* dodać do ryżu w trakcie gotowania,
* pod koniec gotowania dodać sok z limonki,wiórki kokosowe i przyprawy,
* masę wystudzić, rozsmarować na tortillach,
* tortille zwinąć w rulon i zawinąć w folię aluminiową,
* piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 15 minut,
* wyjąć, zdjąć folię i pociąć w dość szerokie krążki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 03.01.2011 20:53
pięknie wyglądają
eli_555 21.11.2010 22:12
pychotka
bernika 29.07.2010 19:22
kolejna fajna rzecz!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak