Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 75 dkg
cukier 3/4 szkl
jaja 10 szt
masło 4,5 łyżki
mąka 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
rodzynki 1/2 szkl
skórka z cytryny
Polewa:
czekolada 5 dkg
olej słonecznikowy 1/5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Ser zmielić, utrzeć z żółtkami i otartą skórką z cytryny. Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać do masy serowej. Wlać roztopione masło. Dodać rodzynki wymieszane z mąką. Dać na blaszkę i piec w temp. 160 stopni ok. 90min. Polewa; Olej podgrzać dodać startą czekoladę i utrzeć na jednolitą masę. Tężejącą polewą polać ostudzone ciasto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 18.10.2013 11:14
uwielbiam taki!!!
owca441 18.06.2012 15:44
smaczny
teresa18 02.06.2012 14:58
świetny
Monika193
Monika193 08.01.2012 20:51
uwielbiam sernik
Łukasz15 28.12.2011 15:08
rewelacja
mirosława4 23.12.2011 19:25
moje ulubione ciasto
ziutula
ziutula 10.11.2011 09:09
dobry sernik to można zjeść
Wafelek2601 09.11.2011 07:00
sernik mogę jeść w każdej postaci
Wacław 30.10.2011 19:59
pyszny !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak