Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
śmietana 200 ml
cebula 1 sztuka
masło klarowane do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

pieczarki myjemy, kroimy w grube plastry
cebulę drobno siekamy,
grzyby i cebulę wrzucamy na gorące masło, do razy solimy, żeby pieczarki puściły sok,
kiedy pieczarki zmiękną dodajemy śmietanę i ewentualnie doprawiamy, dusimy do chwili zredukowania śmietany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.12.2011 11:47
lubię pieczarki w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak