Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone barweny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby małe 12 szt
mąka 50 g
cytryny 2 szt
jajko 1 szt
pomidory 6 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone barweny

Rybki wypatroszyć,oczyścić,wypłukać,obtoczyć w mące a następnie w roztrzepanym jajku,usmażyć na tłuszczu na złoty kolor,a następnie posolić i posypać pieprzem,w tym czasie w smażyć w osobnym naczyniu pomidory przekrojone w poprzek na połowę i posypane drobno posiekanym czosnkiem,ułożyć na półmisku rybki,obłożyć je na przemian pomidorami i plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak