Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń mocno słodki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1 szt.
mleko 500 ml
cukier drobny 2 łyżki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
cukier puder 1 łyżeczka
śmietana kremówka 1 łyzka
sok jagodowy wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń mocno słodki

Zagotować 1,5 szkl. mleka. W pół szkl. mleka rozmieszać budyń, dodać cukry. Dobrze rozmieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń. Dodać śmietanę. Połączyć. Ciepły rozlać do salaterek. Polac sokiem jagodowym, można porobić esy-floresy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 16.04.2012 18:19
ciekawy:)
Wacław 29.12.2011 18:47
pychota !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak