Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona do słoika

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 2 kg.
cebula 1/2 kg.
ocet 1 szklanka
cukier 1 szklanka
woda 5 szklanek
sól 3 łyżki
jabłko kwaśne 1/2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona do słoika

Kroki postępowania

1
Kapustę i cebulę obrać i poszatkować.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Kapusta czerwona do słoika foto
2
Ocet,wodę,cukier i sól połączyć i zagotować.
Do garnka z kapustą dodać cebule i jabłka,wlać zalewę.
Wymieszać,gotować 10 minut.
Krok 2 - Kapusta czerwona do słoika foto
3
Gorącą kapustę przełożyć do czystych słoików.Pasteryzować 10-15 minut.
Krok 3 - Kapusta czerwona do słoika foto
4
Gorące słoika wyjąć z garnka,zostawić do wystygnięcia ,dnem do góry.
Krok 4 - Kapusta czerwona do słoika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.02.2016 21:30
smaczna do obiadu
pajbek 23.10.2013 15:32
Na zimę i nie tylko, super :-)
Grażyna13 08.10.2013 11:13
Moja ulubiona :)
IZABELA29 28.05.2013 08:49
chętnie sobie taką zrobię
Beata23 19.05.2013 12:00
lubię taką
mirosława4 05.05.2013 15:49
super pomysł na zimę jak znalazł muszę wypróbować :)
gosia56 17.03.2013 11:00
podoba mi się przepis na taką kapustę
Granita 25.02.2013 01:20
uwielbiam taką kapustę-jej smak i żywy kolor-jest świetna na zimowe obiady i zaokienne chłody
Seba 13.01.2013 12:44
pycha
Dorian 22.10.2012 09:07
super
Łukasz15 24.09.2012 06:59
Pyszna do obiadu
Grazyna0211 20.09.2012 11:03
super przepis
Aleksandraa 17.09.2012 11:15
uwielbiam pycha
Anna138 04.09.2012 09:53
moja ulubiona sałatka obiadowa
caralajna 21.08.2012 09:44
fajna
misia53 20.08.2012 16:17
Właśnie poluję na przepisik z fajną kapustką do słoja , dzięki ,zabieram
ben-ka 15.08.2012 20:15
fajne zapasy na zimę.
IZABELA29 13.08.2012 11:31
od czasu do czasu taka kupuję pewnie swoja jest smaczniejsza...bardzo przydatny przepis...a kapusta to chyba troche przestudzona musi byc bo goracą wsadzać do słoja to trochę ryzykowne.?
Elżbieta17 11.05.2012 23:16
super :)
usmiech 02.05.2012 10:52
fajne
Ania67 01.05.2012 09:03
pyszna
Beatris 14.04.2012 11:04
Na zimę jak znalazł.
Wafelek2601 16.03.2012 21:40
koniecznie muszę taką zrobić
berys18 05.03.2012 10:00
pyszna kapustka
Izabela/bella81 13.02.2012 09:49
Pyszna do obiadu, ale i sałatkę z dodatkami i majonezem można z niej zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak