Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 400 g
cebula 2 szt
oliwa 2 łyżki
oliwa 200 g
pasta pomidorowa 1 łyżka
seler naciowy 2 łodygi
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po grecku

Fasolę namoczyć dzień wcześniej,odcedzić cebulę obrać , drobno pokroić i zrumienić na oliwie,dodać do fasoli,wymieszać z pastą pomidorową,dodać pokrajaną w drobne kawałki łodygę selera ,oprószyć pieprzem,zalać wrzącą wodą,aby pokryła fasolę,dodać oliwę,gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny,pod koniec gotowania osolić,podawać na gorąco,posypując potrawę posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak